Saturday, July 10, 2010

seronok ke jd talam dua muka ?

Sape yg bace blog me mesti tau yg me skrg neh tgh menghitung hari bahagia ni... Jd dah pasti me sedang berbahagia... Samada me nk ckp kt blog ke.. Facebook ke yg me ngah bahagia... Terpulang pd me tul x? Mslhnye skrg ni... Ad sesetengah org x boleh dok diam bile bace blog org lain. Sentap maybe... Nak tau undang2 blogging...
______________________________________________________

Quote dari blog 'Ini Perempuan Jujur' , post tajuk 'Dari Perempuan Jujur' ;

Sepanjang menjadi blogger ni , aku tau satu benda yang basic aku belajar.

Bila baca blog orang lain, kau baca dan dok diam diam.

Kalau kau rasa kau tak puas hati kau cakap. Atau kau diam. Leave it at that. Tapi kalau kau cakap, dan orang tak setuju ngan kau , kau jangan nak menggelabah nak pergi post dekat facebook benda lain, dekat blog orang lain kau cakap lain pulak. Dah kantoi, dah malu tak tau mana nak letak muka, kau pergi mintak maaf.Kau cakap Tuhan nak balas cash bla3,bajet kau bagus sangat alim ulama bagai, tapi belakang orang tu ko dok maki2 dalam notes. Geli wei

Kau paham?

Macam apa kau tau? Macam apa aku cakap ? Macam joker. Sebelah muka kau lawa gile , sebelah lagi macam kena lenyek ngan tong dram. Not pretty. Bermuka muka. Hebat. Dekat orang lain kau cakap A , dekat orang B kau cakap benda taik pasal A. Kau gile ke apa?
______________________________________________________

Quote kt ats ni me tujukn pade sape2 yg x faham undang2 blogging. Tak faham kenapa wujud org2 macam ni... Ske dengki2... Salah ke saya bahagia ? Saya nk tunjuk saya gembira ? Jgn senang2 nk judge org tanpa kenal siapa diri dy sbnrnye... Igt rase gembira bahagia mcm ni tiap2 taun dpt ke ? Petik jari dy dtg... Org x tau berapa lama me susah payah nk dpt sume ni... Me penah kne tampar smpai brdarah dlm mata, kpala kne hentak kt lantai... Banyak lg... Sume tu sbb nk cari bahagia la tu.. Susah payah me lari dri dy... Jauh me lari smpai me brtmbung dgn Mr. HeartGardenias... Me boleh cakap dy 'hero' dlm hidup me... Kenapa me nk cerita banyak2 yg me bahagia ? Nk cari publisiti murahan ? Argh.. x payah pkai blog lau sbb nk sume tu...

Me sangat hargai Mr. HeartGardenias... Me sayangkn dy.. Kt mane2 je me pegi, me akn fikir pasal dy... Stiap kali dy senyum, me akan senyum. Bila dy gelak, me pn rasa gembira. Bila dy depan mata me... Xkn skali pn me lepas dari pandang wajah dy sbb me nk lukis wajah dy tu dlm ingatan me...

Me nk dy tau yg me sangat hargai dy... Mcm mana me hargai hidup me sendiri.. Nyawa me...

Me cerita kt blog sbb me nk orang tau... Me ad org yg me sayang... Ad org yg me sangat hargai... Me xnk sembunyikn perasaan me... Mr. HearGardenias bukan kekasih gelap me ! He's someone important that I cherished... Me nak, stiap kali dy baca blog me... Dy tau yg me x pernah berenti fikir pasal dy. Me nk dy senyum tiap kali dy tatap blog ni...

So pade sape2 yg suke sentap, dengki... Tolongla blah dari blog ni... Anda tak faham saya dan saya xkn kesah dgn ap yg anda nk komen...


"Saya yang cari bahagia... Saya yg cuba buat diri saya gembira... Saya tak buat awak derita.. awak yang buat diri awak derita... So.. Kenapa... Awak nk masuk cmpur dlm hidup saya ?"


be my wonderwall ; will you ?

10 comments:

~HumairaH~ said...

biar je nana sapa2 yg tak puas ati tu.. jeles r tu.. cheer k..? nnt jgn lupe jemput gue.. <3

d'Fedrin said...

tu la..
dlm post2 berangan tu..
ad jgk mlekat satu post lepas geram... ;p
insyaallah nana jemput...

hehehe... ^__^

bLaCkPeArL Co. said...

sabar beb...
jgn ganaz sgt..
tkut tikus2 kat bilik ak ni bce ko nyer blog...
=p

ak x jemput ke??

d'Fedrin said...

hahaha...
ganaz eh ?
ak igtkn post ni brbunga2 ayt ak..

^__^

ad rezeki..
insyaallah ak jemput...

hehehe

bLaCkPeArL Co. said...

ak xnmpk pn bunga2 kt ayt ko 2??

d'Fedrin said...

hahaha...
ye eh ?
xpe..lenkali ak post yg puitis lak.. ;p

bLaCkPeArL Co. said...

hahaha..
lepas 2 letak byk bunga2 sket..
bunga ros ke, dahlia ke...
bru best..
hoho..

d'Fedrin said...

ahaha...
mcm2 imaginasi ko eh..
tgkla lau ak mampu taruk byk2..

;p

bLaCkPeArL Co. said...

hahaha....
imaginasi kan penting utk perkembangan otak...

d'Fedrin said...

ahaha..
mcm2 ko neh...

p/s: stuju ngan statement ko yg imaginasi tu pnting..

;p