Saturday, August 28, 2010

Aduhai, Stalker !

Kalau dah ada blog, menipu la kalau tak ada stalker kan. Kalau yg tinggal jejak confirm x tergolong dalam golongan stalker. Golongan STALKER ni terdiri daripada golongan yang sekadar membaca dan langsung x tinggalkan jejak. Dalam kata lain, diri sendiri tak tau pun yang diorang ader bace blog ni. Golongan stalker ni x semestinye pada pembaca blog yg x tinggal jejak je...


Golongan yg suke tgk gmbr awek2 comel / lelaki2 tampan kat Facebook pastu save dlm laptop diorang tanpa pngetahuan owner pn dikira stalker. Golongan yg senyap2 follow awek rupa bidadari / jejaka kachak smpaikan kt mane awek2 dan jejaka2 ni ad, diorang pn ader termasuk jugak dlm golongan stalker.
___________________________________________________

Stalking is a term commonly used to refer to unwanted, obsessive attention by individuals
(and sometimes groups of people) to others. " [Wikipedia]
_____________________________________________

Peringatan untuk korang... Jangan sekali2 jadi STALKER. Kalau nk save gmbr kekasih hati tersayang mcm suami, xpe. Kalau boyfriend ngan tunang pn kne mintak izin. Stalker ni merbahaya, tambah2 bile korang boleh jadi addicted dgn perangai ni.... Peringatan jgk, kalau rase2 ader orang stalk korang, sile berhati2. *sbb dah dpt kenalpasti beberapa org stalker tuk blog ni.* Antara bahayanya stalker...
  • Perangai stalking ni selalunya berkait rapat dengan harrassment (ugutan)
  • Boleh mewujudkan perasaan takut kepada bahaya yang sangat extreme hingga korang tak boleh hidup dengan tenang.
  • Stalking kalau repeated boleh jadi abusive. *yep, abusive. kalau x caye cube cari fakta ni dlm Wikipedia.*
  • Macam pembaca stalker pulak, diorang boleh baca blog korang lepas tu tokok tambah sket cerita dari entri blog korang yg mane diorang x faham spenuhnye pn sbnrnye sbb entri tu ditulis dlm bahasa inggeris. Bile dah tokok tambah, mule2 sesi kutuk blakang2 ngan boyfriend dulu. Lepas tu masuk fasa kedua yg mane kecoh2 kt status facebook diorang / wall facebook boyfriend atau orang lain ckp kite mcm ni la, mcm tu la... X cukup ngan facebook, tulis pulak kt blog diorang. Pastu hebah kt kwn2 ckp ader cerita panas dan bla bla bla... fitnah mengatakan korang ni poyo la, mengada, gedik, etc. semua pn tersebar. Korang yg lepas tu dpt tau pasal ape yg stalker ni buat panas ati je, dendam smpai mati. Kalau stalker tu mintak maaf time raye pn xnk maafkan.. Hahahahahahahaha... *pe motif diorang wat cmnie pn xtau.*


Kesimpulannya, stalker ni bahaye kn kn kn? Boleh buat hidup korang tak tenang. So, jgnla jadi stalker. Xde sape nk marah kalau korang mintak izin nak bace blog diorang. Takyah follow pn xpe. Tinggal jejak pn cukup. Err... dan jugak berhati2 dengan stalker.


p/s : sekali lagi peringatan yg maklumat dlm entri adalah olahan diri sendiri. Info dari sumber lain adalah info yg di 'quote' kan / diberitahu... :)

8 comments:

haidi takeAfoto said...

stalker..xamau tergolong dlm golongan stalker ni la..nk mntak izin nk bace entry2 awk ek..leh x?

d'Fedrin said...

hahaha... boleh2... :)

alya yang mungkinkah stalker? said...

ala..mana boleh macamtu. adakah saya stalker?

d'Fedrin said...

errr... errr...
alya sendiri yg tentukan kot...

hahaha...
skrg ader tinggalkn jejak ni...
xdela stalker rasenyer...

:D

alya lagi (menyibuk jer) said...

tapi, saya bukan tidak mahu meninggalkan jejak, cuma kadang-kadang, tiada apa untuk diperkatakan..lebih baik membaca dengan senyap-senyap jer..hehe

d'Fedrin said...

hahaha... boleh jgk tu..
asalkan x jd golongan yg membaca pas tu menabur fitnah, you are always welcome to be a silent reader..

:D

bLaCkPeArL Co. said...

ak bkn stalker ko kan nana...??
*tgh buat2 musykil giler ni...
hehehe...

d'Fedrin said...

hahaha... x la...
sbb org yg stalk blog ak ni..

mule2 dy ader sesi kutuk blakang2 ngan boyfriend... ko xde boyfriend kn ? hehehe... so mknenye ko bkn stalker ak la..

:p