Sunday, August 8, 2010

Post Ramadhan je? Ni cerita semalam la.

Hehehe... Perasan x ? Tak lama lg dah nak masuk bulan Ramadhan. Puasa sebulan. Giler excited. Tmbh2 kt dlm UNISEL ni diorang akn bukak bazaar Ramadhan. Tp tu la... Bulan Ramadhan ni la time yg paling sesuai lau nak kurangkn berat badan... Jgn pulak nnt berat bdn naik sbb berbuka terlebih banyak.

Banyak bende nk kena ready tuk Ramadhan ni... Lau orang lain mesti da start fikir nk beli baju raya berapa pasang, nk tema warna ap... tp tak... skrg ni tak boleh. Tp mmg malas pn nk beli baju raya sume ni... Bia mama je yg settlekn...

Skrg ni kne fikir bende lain yg lg penting...

Disebabkn nnt puasa, kne brbuka ngan Gaviscon dlu bru ngan bnde2 laen.. Sedey... Nak tak nak kne terima ar gastrik yg ad ni. Lepas tu kondisi perut yg mmg slalunya teruk hingga mnyebabkn trpksa brpantang akn menjadi lg teruk lau x jaga2 bile time berbuka nnt. Mcm biasa, mknan pedas, black pepper ngan minuman cafein mmg kne elakkn trmasukla air nescafe ke, mocha ke, capuccino dan adik beradik dgnnya.

Kasut baru dah beli tuk menggantikan kasut tinggi yg 4inch tu... Mane taknye... Bulan puasa nnt nk g kelas , tak larat nk jalan dari umah kt tingkt 4 ni g kelas pkai kasut tinggi tiap2 hari. Bulan x puasa pn semput, bulan puasa lg la... tp lau skali skala tu bolehla kot... Mane boleh idup tak pkai kasut tinggi langsung... hahaha.

Lupe lak, secara rasminya... Ni entry berkaitan Ramadhan yg kedua. Mknenye dah dua kali Ramadhan da blog ni idup. ^_^

Yg tak berkaitan Ramadhan pulak.... Semalam kua g KL ngan Syaf, Ede n Vinn. Really nice wlaupun penat giler. Awal2 smpai lg da bantai g cari Burger King. Siyes mengidam Burger King. Mmg heaven la dpt mkn. Sowie eh syaf n vinn... Lenkali kite makan Mr. Teppanyaki lak... xpn Subway k... Sbnrnye keluar sbb nk cari brg tuk Grammar Games presentation tp dah tershopping skali lak. Sakan lak tu.... Xbleh blah tol...

Bile dah balik kemas barang, tgk balik barang2 yg shop mmg agak byk giler jgk. Buku 2 buah, baju kurung spasang, 2 tudung, mascara, eyeliner, kasut.... Tp yg best nyer tu, dpt shopping barang warne purple !

Mase da nk lek tu, kitorang lepak minum dlu. Lgpun Ahmadil ngan Det yg g PC Fair kt KLCC pn da nk balek. So diorang lepak ngan kitorang skali. Hahaha... Mentang2 diorang g PC Fair, jd mintak tolong Ahmadil belikn earphone... See... Shopping lg... Susah ni... xnk jd shopaholic... T-T

xpela... Bulan dpn kne puasa dari shopping... ^_^

Rasenye tu je kot. Lgpn xleh cite panjang2 sbb syaf da kol nk mintak tolong borak ngan vinn in english. Diorang nk record tuk wat assignment diorang. So... Selamat Berpuasa tuk sume !

4 comments:

alya comel said...

wah , mentang2 dah dapat PT, shopping sakan eh!

d'Fedrin said...

tau xpe..
rasenye setapak lg..
mksukla level ,

~ dewa shopaholic !

hahahahahaha

Ahmad Zaki Bin Mohd Hashim said...

kurus eyh???
I know u can do it...................................NOT!!!!!!!!MUAHAHAHAHAHAHA!!!!!

d'Fedrin said...

siot nyer komen..
cube la bg motivasi sket...
kt best fren ko neh...

x bley blah tol...

hahahahaha... ;p