Friday, August 6, 2010

DIA sempurna , untuk saya.

He was like an angel, you know ? I was never knew life could be like that. He was the one thing I followed through in my life, the one thing I never give up on. I was good at loving him.
- from The Untamed Heart


Sangat suka dengan quote kt atas ni. Setiap kali baca, mesti tibe2 masuk dalam mood flashback. Lepas tu mengada2 nervous lebih smpai jantung jd dup dap dup dap. Bile fikir balik, Mr. HeartGardenias tu mmg dah mcm my only hero dah... Bidadari (versi lelaki) pun mungkin jgk... Banyak yg dy dah ajar. Disiplin, agama... Lepas tu dy sgt caring jgk. Memang cara dy jaga tu lain drpd yg lain. Boleh wat jd nk berbunga2 je ngan dy. Hero protective yg sporting. Memang giler best la dgn dy.

Dulu tak pernah tau pun yg life ni boleh jd best. Dulu tu mmg mksud dulu tau. Takde unsur sinis ke ap dlm ayt tu. Mmg mksudkn dulu... zaman kne makan ubat depression yg org ad masalah psikologi selalu mkn tu. Mase tu igtkn life ni mcm go with the flow je. Tak penah pn trfikir nak buat bnde menarik ataupun try bnde2 baru. Tp tu la.... Lepas jumpa balik Mr.HeartGardenias (3-4 taun kot lost contact) tiap2 hari rase cm excited je. Tak sabar nak tau life esok mcm mane. Semangat nk plan masa depan. Mcm2 lg da rancang da.

Sejak tu jugak mule tgk balik hari2 yg da lepas. Mcm2 bnde rupenye yg patut brsyukur tp dulu tak buat. Lepas tu, banyak fakta keliling idup yg tak penah sedar. Contohnye, kwn lelaki pertama adalah Mr. HeartGardenias sendiri. Betul... Mase tu umo 2 taun n Mr. HearGardenias umo 4 taun. Me pun kwn pmpuan Mr. HeartGardenias yg pertama. Menarik x ? Serius sgt suka dgn fakta ni. Ha... Bile ckp kawan, mksdnye mmg kwn tau. Pun takde unsur sinis ye. Kakak2 Mr. HeartGardenias and abang kandung me sendiri tak dikira sebagai kwn. Ibu ayah pun tak termasuk dlm kategori. Ni mmg kire first kawan. Bile Mr. HeartGardenias nk g main kt lua, dy akn pegang tgn me bwk sama. Lepas tu tak bg org lain kawan ngan me. Dy sorang je boleh. (Sumber cerita adalah ihsan dari Mama kesayangan) Tu la, kecik2 lg dah tunjuk taring "kite hak milik dy" tu... Hahaha... Suke !

So disebabkan skrg dah sgt mengada2 dgn Mr. HeartGardenias... Jd mmg nk kne ckp jgk la. Mcm mane jd pn, xkn lepaskan dy (lain kalau genetik curang tu melekat kt dy jgk). Memang takkan give up sbb mmg percaya kt dy. Org slalu ckp jgn percaya 100% tp kalau nk buat jgk mcm mane ? Ok la... kurangkn 0.01% je. Jdnye skrg ni percaya kt Mr. HeartGardenias 99.99%. Tp ala... Tak kire, nk 100% jgk la. Tak best byk no. 9. Skrg dah 100% balik, jd mmg boleh nampak la kan byk mana sayang Mr. HeartGardenias kn ? Susah nk terangkan dgn perkataan banyak mana... Kalau nk contoh jgk banyak mane (tuk yg jenis tak kire, tak kire... nk tau jgk banyak mane).... Ibarat mcm tingginyer langit, luasnyer laut, banyaknya pasir kt pantai... (wat tak peduli je lau nampak mcm jiwang) Tu contoh je tu... Yg sebenar lg banyak lg dari tu...

So yg ni untuk Mr. HeartGardenias...
Kamu la... Ad ke toleh kiri kanan belakang lak...
Kamu , Mr. HeartGardenias... Hehehe
I Love You so much , my dear sayang.

Terima kasih sbb pilih budak mengada yg nakal dan keras kepala ni. ^_^


.

7 comments:

Sly Nolan said...

lalala~ jiwang!

d'Fedrin said...

hahaha...
org tu pn ap kurangnye...

xpe2...
sayang punye pasal..
sggup tebalkn muke ni..
tulis jiwang2..

hepi ! ^_^

Sly Nolan said...

jiwang jiwang jiwang~~~

d'Fedrin said...

hahahaha...
xpe2.. bile org ckp kite jiwang..
mknenyer penulisan berkesan tu..
luahan hati tuk abg pun kire org dpt faham...

;p

lgpn..
xde prkataan nk sangkal bnde tu..
mmg fakta yg saya agak jiwang..

hahahahaha ^_^

Sly Nolan said...

nana jiwang~~~ jiwang tetap jiwang :p

alya comel kot said...

happy tgk nana happy!

d'Fedrin said...

alamak...
kt kelas rilek jer..
kantoi menjiwang dlm blog..

*segan*

hahahahaha...
btw, bgsla lau blog neh leh wat org hepi... igtkn blog ni slalu emo jer... ;p