Sunday, August 29, 2010

Ladies only at all TIMES

Kalau korang kenal, tagline kt atas tu untuk aper ?


Yep2. Betul, tagline koc wanita ktm komuter. Walaupun dah bertaun dok kt selangor ni, jarang2 sbnrnye kuar. Selalunya kuar bile balik hometown je. *mane tak nyer,UNISEL ni jauh kt hulu* So, sebagai pengumuman... hari ni adalah kali pertama menjejakkan kaki dalam koc wanita walaupun mende ni da lame da ader. Mase beratur nk tggu ktm smpai tu, tipu la kalau x rase excited.

Time menunggu xnk kalah. Nak kt depan je. Lepas tu usha2 kiri kanan. Tersenyum je bile nampak semua ladies yang menunggu kt area ladies koc ni. Sekali lagi ditekankan, yang menunggu. Sedih... Kecewa tahap dewa punye bile jejak je kaki masuk dalam koc tu, nampak ader lelaki yg mmg dah ader dlm koc tu pn and yg baru jejak kaki masuk. Adekah ni perasaan diri sendiri atau memang betul rakyat Malaysia suka buat hal sendiri x pedulikan peraturan dan orang sekeliling ? Korang yang lelaki2 ni cube fikir balik kenapa koc wanita tu diwujudkan? Pernah dengar pasal tak sexual harrassment ?

Kalau tak tahu sexual harrassment tu ap, pergi cari kt google. Seriously, rase nak menangis je bile trkena those kinds of sexual harrassment. Tak faham betul kenapa... Antara sebab2 terpenting yang membuatkan korang nampak bebal kalau buat jugak adelah...
  • Sementara komuter tu nak sampai, berbuih mulut akak KTM komuter tu buat pengumuman "Koc tengah adalah koc wanita sepanjang masa.The middle coach is the ladies coach at all times." Sepanjang masa, beb. At all times.
  • Bile komuter tu dah sampai lak, boleh dikatekn kt setiap tingkap dy tmpal sticker ladies coach. Kt belah dalam pn dy tampal.
  • Kalau ader lelaki masuk, semua prmpuan kt dlm tu akn pandang dengan penuh disgust kt lelaki2 neh. *walaupun td dpt cuci mata kejap sbb ader mat saleh hensem tak ingat masuk dlm coach tu* Still, even how handsome you are, as long u are a guy, u are not allowed in ladies coach.
  • Dan obviously, kt IC korang mesti tulis korang lelaki kn ?

So kenapa duduk kt coach wanita ?

To lelaki2 yg suke masuk coach wanita ni, korang fall into which category ? Sexually desperate or uneducated third class mentality peoples ?



p/s: note that this is not applied to every and each guy in the world. Only some of them thou.

8 comments:

suehaily mohd jiwa said...

dah lama tak ktm ni,even duduk kat ktm ukm pun.haha
apetah lagi nak merasa koc wanita ni,,

d'Fedrin said...

hehehe...
kalau ader transport sendiri...
xyh naek public transport pn xpe..

seriously, ader koc wanita ni mcm kurang function jgk pn sbb lelaki2 rilek je dok dlm koc wanita. same je..

:D

Days said...

yeah me pon mcm tu.sejak kereta masuk bengkel baru reti naik ktm.hehe.dan sgt suke masuk koc pompuan tu.ade je laki naik.lepas kene pandangan maut terus keluar.tapi mase on d way balik tu ade je police jage kat koc pompuan tu.baru rase aman dan seidkit pelik.sebab yg jage tu polis lelaki.die sorang je kot lelaki kat citu heheheh

Anonymous said...

kadang-kadang diorang tersilap masuk. syok dengan dunia sendiri. kesian mereka..aha

haidi takeAfoto said...

aduss terasa lak bace entry ni..heheh malu2..(mcm pnh buat jerk dulu2)

d'Fedrin said...

days ; hahaha... mesti pakcik polis tu kadang2 terasa segan kn bile dy sorang je kt situ.. :p

anon ; tu la.. kalau dah tersilap masuk.. mmg nk xnk kne la menghadap pandangan maut jelitawan2 kt dlm koc wanita tu.. hahaha...

haidi ; err... err... hahaha... next time kne tmbh prihatin la kot. Jgn wat da... kne pndangan maut tu x best... :D

ipa faiza~ said...

hehe.. tapi ramai y x paham bahase tuu makhluk2 asing tu haa..
setakat ni warganegara malaysia ok lgi kot~

:)

d'Fedrin said...

hahaha... walaupun agak racist disitu, tetap setuju dgn kenyataan anda.

kire ok la.. 2-3 kerat je rakyat malaysia yg wat.. :p