Tuesday, August 31, 2010

Merdeka !

*ding dong ding dong*

Tepat pukul 12 mlm jam tinggi yg mcm dlm horror movie slalu tu berbunyi.
Terkejut seyh... Cepat2 bukak mata... Sape tak rase seram ?

Eh xde, xde... ngee ~

______________________________________________

Xdela... Kat UNISEL ni xde jam tinggi yg berdentang dentung neh... Yg ader cume bunyi letupan mercun ibarat mcm dlm medan perang konon2 sbb nk bakar semangat patriotisme. Nak pegang gun x dpt. Jauh skali nk dgr bunyi tembakan. Jadi berbakul2 la mercun dibakar dan dibaling ke arah roundabout sbb nk lawan bunyi mercun siapa yg paling kuat. Bayangkan je tu bunyi tembakan. Tak pun bayangkan bunyi letupan meriam mcm yg Kapten Jack Sparrow suh dak2 kapal dy tembak mase nk lawan dgn Flying Dutchman dlm Pirates of the Caribbean tu. *ade ke scene tu?* Argh... Ni semua angkara asrama jiran sebelah. Mata yang dah lelap mula mintak2 suruh berjaga tuk update blog.

Sempena Hari Merdeka ni, cik Nana d'Fedrin selaku owner blog neh nk mengucapkan Selamat Hari Kemerdekaan yg ke 53 pade sume rakan2 yg dikenali dan jugak rakan2 bloggers walaupun mlm smlm emo banyak2 sbb Mr. HeartGardenias cancel nk keluar sama2 hari neh. Adik Mr. HeartGardenias ader exam so dy tggu hari Sabtu bru boleh bwk diorang shopping raye ngan diri sendiri skali.

Sekolah mane yg gatal nk buat exam time hari cuti am terpenting negara neh ?

Xpe2... Sekolah tu xnk bagi chance walaupun dah 3bulan lebey tggu peluang nk jumpa ni. Xpe. Jiwa patriotik punye pasal, x elok emo2 hari merdeka ni. So, kepada mereka2 yg g smbut Merdeka tu... Berhati2 la di jalan raya sbb rasenye traffic kt jalan raya realiti *bukan traffic bloggers ye* confirm sesak. :)


Selamat Menyambut Hari Merdeka yg ke-53 semua !

2 comments:

hazman aka species1980 said...

salam satu malaysia.... salam kemerdekaan !!! yosh

d'Fedrin said...

salam merdeka ! :)